Kuřecí závitky se zeleninovo-sýrovou nádivkou a petrželkovými brambory
Porce pro 1 osobu
Ingredience:
120g kuřecích prsou 600Kj
15g syrového kus-kusu 220Kj
150g brambor 500Kj
20g plátkového Eidamu 20% 180Kj
80g mražené zeleninové směsi (např.Nowaco) 140Kj
2g zeleninového bujonu v kostce (např.Alnatura) 30Kj
? syrového vejce 80Kj
Čerstvá petrželka 20Kj
kmín, mletý pepř, mořská sůl
Postup:
Připraveným zeleninovým vývarem zalijeme kus-kus a necháme ho nabobtnat. Poté ke kus-kusu zamícháme mraženou zeleninu, nakrájený sýr, syrové vejce, okořeníme a přidáme čerstvou petrželku. Kuřecí prsa omyjeme, osolíme a zavineme do nich připravenou směs z kus-kusu, sepneme párátkem. Naplněné a okmínované maso v pekáčku podlijeme vodou a dozlatova pečeme. Podáváme s vařeným bramborem a zelenou petrželkou.